Uw wachtwoorden controleren en veilig opslaan

Alles uitvouwen | Alles samenvouwen

Alleen beschikbaar in Kaspersky Plus en Kaspersky Premium.

Als u een actieve internetgebruiker bent, gebruikt u doorgaans verschillende wachtwoorden wanneer u bijvoorbeeld websites van banken, sociale netwerken of e-mailservices bezoekt. Een groot aantal wachtwoorden gebruiken is niet handig omdat u moet onthouden welk wachtwoord u op een bepaalde website gebruikt. Dit zorgt er vaak voor dat gebruikers voor de gemakkelijke oplossing kiezen: één eenvoudig wachtwoord voor verschillende websites gebruiken. Helaas is dit geen veilige oplossing. Een eenvoudig wachtwoord dat op verschillende websites wordt gebruikt, kan gemakkelijk worden gekraakt of onderschept door hackers. Als dit gebeurt met een wachtwoord voor de website van een bank, loopt u risico dat u wordt bestolen.

Controleer wachtwoordsterkte

Het Kaspersky-programma controleert de beveiliging van wachtwoorden die u op het internet aanmaakt. Als wachtwoorden niet veilig genoeg zijn, kan Kaspersky u helpen sterke wachtwoorden te maken en deze op een veilige plaats op te slaan.

Bescherm je tegen het dubbele gebruik van wachtwoorden

Wanneer u een wachtwoord op een website invoert waarbij de veiligheid van het wachtwoord uiterst belangrijk is (zoals bij een sociaal netwerk), wordt u door het Kaspersky-programma gevraagd om de bescherming tegen het gebruik van identieke wachtwoorden in te schakelen.

Als de bescherming tegen het gebruik van identieke wachtwoorden is ingeschakeld, controleert het Kaspersky-programma of u het ingevoerde wachtwoord al dan niet al hebt gebruikt op websites uit de volgende categorieën:

Als u het ingevoerde wachtwoord al hebt gebruikt op websites uit deze categorieën, geeft het Kaspersky-programma een melding weer en biedt het u aan om een nieuw wachtwoord aan te maken. U kunt websitecategorieën selecteren waarvoor het gebruik van identieke wachtwoorden moet worden gemonitord.

Veilige opslag voor wachtwoorden en documenten

Kaspersky Password Manager is ontworpen om uw wachtwoorden en documenten veilig te houden. Het gebruikt een speciale versleutelde opslag om uw persoonlijke informatie veilig op te slaan: wachtwoorden, identiteitsgegevens, financiële of medische informatie.

U kunt Kaspersky Password Manager downloaden van het venster van het Kaspersky-programma.

Kaspersky Password Manager downloaden en installeren

Kaspersky Password Manager starten vanuit het venster van het Kaspersky

Raadpleeg de Help van Kaspersky Password Manager voor instructies om Kaspersky Password Manager te gebruiken.